Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc

Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt

Making the future

esztétikai fogászat

Mit jelent?

A természeteshez nagyban hasonlatos restaurációk (helyreállítások) készítése, az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák és harmonikus fogszín visszaállítása. Ez a fogorvos részéről sokkal több időráfordítást és a legjobb minőségű anyagok használatát követeli meg.

Helyreállító fogászati kezelések

Fogszínű restaurációk, tömések

Minimális ép foganyag feláldozásával járó helyreállítás kompozitanyagból, ami egy ragasztó segítségével rögzül az előzetesen kondícionált fogfelszínhez. Speciális fényt kibocsájtó fotopolimerizációs lámpa hatására a tömőanyag "azonnal" megkeményedik.

Amalgám tömés cseréje - Alapállapot - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Amalgám tömés cseréje - Eltávolítás után - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Amalgám tömés cseréje - Elkészült restauráció - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc

Adhezív inlay / onlay (betét)

Fémmentes, esztétikailag tökéletes tömés az egészséges fogállomány kímélete mellett, melyet főként a rágófogak területén alkalmazunk. A kifúrt üregről precíziós lenyomatot veszünk, ez alapján a fogtechnikus a laboratóriumban elkészíti a tökéletesen anatomikus és esztétikus betétet.

Azt a fogorvos a második kezelés alkalmával az üregbe ragasztja. Anyaga szerint lehet: Kompozit, porcelán, esetleg arany.

A fog előkészítése onlay-hez - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Onlay a gipszmintán - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc A betét beragasztás után - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc

Héjak (veneers, laminates)

A legmodernebb adhezív restaurációk közé tartoznak. Egyre nagyobb a jelentőségük, és egyre nagyobb az irántuk mutatkozó érdeklődés.

Leginkább a frontfogak esetében használt esztétikai megoldás, amikor a fog ajak felőli felszínére kerül ragasztással egy kontaktlencse szerű vékony porcelán lapocska. Segítségével tökéletes mosoly varázsolható, rövid időn belül korrigálhatók a szín és méretbeli eltérések.

A héj készítése előtti állapot - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Porcelán héjak - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc A porcelán héj beragasztás után - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc

Fémmentes porcelán koronák

(* a jó technikával készült koronákat még közelről sem lehet észrevenni)

Abban az esetben, ha a fog esztétikai és rágófunkciója töméssel már nem állítható helyre, akkor a fogorvos úgynevezett koronát készít. Anyaga lehet cirkóniumvázas kerámia (CAD/CAM), illetve préskerámia (IPS e.max).

A "régi" koronák - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Fémmentes porcelánkoronák beragasztás előtt (IPS e.max)- Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Fémmentes porcelánkoronák beragasztás után (IPS e.max) - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc

Hidak

A hiányzó fog pótlásának egyik módja. Olyan fix pótlás, amely legalább egy, esetleg több fogat pótol. A hiányt határoló fogakat egymással párhuzamosan csiszoljuk le, hogy a híd egy egységben becementezhető legyen.

Célja: a hiány miatt megromlott rágófunkció, esztétika, hangképzés helyreállítása.

Fémmentes híd - Preparátum - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Fémmentes híd - Munka minta - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Fémmentes híd - Elkészült pótlás - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc

Fogbeültetés (implantáció)

Napjainkban végre megérkezett a "becsavarható műfog"! Előnye, hogy ezzel az eljárással úgy pótolható egy, vagy akár több fog hiánya is, hogy ehhez nem szükséges a szomszédos fogakat "lecsiszolni".

Első lépésben helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen beültetjük az íny alatt lévő csontba a titán műgyökeret (csavart). Ezt követően a gyógyulási idő a felső álcsontban 6 hónap, az alsó álcsontban 4 hónap.

Második lépésben a gyógyulási időt követően becsavarjuk az implantátumba az úgynevezett ínyformázó csavart, ami 7-14 napig marad a helyén.

Harmadik lépés a fogpótlás elkészítése.

Ezzel az eljárással már 95%-os siker jósolható. Ha az implantátum az első 2 évet túléli, a távolabbi prognózisa ugrásszerűen javul, és ilyenkor már eléri a 98%-os sikerarányt.

Szóló implantátum - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Szóló implantátum - Porcelánkorona bepróbálva - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc Szóló implantátum - Az elkészült fog a szájban - Dr. Dicsőfi Sándor Zsolt, fogorvos, Miskolc